Poděkování Střední průmyslové škole Tábor


Šachový oddíl ŠACHklub tábor opět zazářil na republikovém a dokonce i mezinárodním poli. A to díky Střední průmyslové škole v Táboře. Oddíl uspořádal již 12. ročník Svtováclavského turnaje, na který přijelo 84 hráčů z celé ČR a ze Slovenska.
Na SPŠ jsme nebyli vždy, ale za poslední roky, kdy můžeme využívat prostory školy i internátu, nám přibylo mnoho účastníků a většina se sem ráda vrací.
Hráči zde mají vše, co potřebují. Většina z nich oceňuje bezproblémové parkování, dostatek místa pro všechny a klid. Ten potřebují šachisté především.
Jako organizátoři jsme také klidnější, pokaždé, když plánujeme turnaj ve spolupráci se SPŠ Tábor. Protože, i když škola není nafukovací, stále máme jistotu, že můžeme vzít každého, kdo se těší na turnaj. O Velikonocích 2023 nás hráči překvapili obrovským zájmem, neboť přijelo 113 hráčů. Což byla rekordní účast.
Škola nabízí nejen krásné zázemí pro hráče, ale i pro doprovod. Každý, kdo organizuje podobné akce ví, že neméně důležité je myslet i na doprovod pro hráče. A odhadnout počet doprovodných osob není vždy jednoduché. Někteří hráči přijíždění s celými rodinami, a jiní jezdí s trenérem.
Díky SPŠ Tábor můžeme naše turnaje rozjíždět i zakončovat ve velkém stylu a to díky nádhernému Kinosále.
Za to vše bychom jménem oddílu i hráčů chtěli velice poděkovat Střední průmyslové škole Tábor.