Třetí den na táboře

Pozdrav rodičům:

Krásné úterý všem, 

děkujeme všem za zaslané dokumenty e-mailem. Dětem jsme vzkazy vytiskli a předali.

Nejrůznějších zážitků nám začíná přibývat. V pondělí si děti dodělaly táborová trička a hromadně jsme se vyfotili. Jejich výtvory jsou opravdu moc krásné.

Po obědě jsme šli do bazénu a běhali jsme fáborkový běh. Trasa měla 1,2 Km a vedla lesnatým terénem, abychom se schovali před vedrem. Ze všech dětí, jen Lída a Max se po cestě zamotali a trasu nedokončili. Lída se dokonce objevila u nějakých rodinných domků.

Děti jsou moc hodné a poslouchají. Jen se nám začaly  kamarádit s klíšťaty. Včera měl klíště Jakub Špička, Nikolka Karpíšková, Mia Pechušková, Kristýnka Čunátová a vedoucí Adam. Hanzík Krupka se chtěl kamarádit i s vosou, ale ta byla proti a dala mu jedno žihadlo do loktu. Žádný velký otok z toho nebyl.

Odpoledne jsme opustili chatkový prostor, a proto jsme raději dětem mobilní telefony zamkli v chatě vedoucích. Mnohé z dětí si na telefon doteď nevzpomněly. Celkový počet telefonů není nikterak vysoké číslo. Paradoxně ho mají výhradně velké děti.

Večer se hrál turnaj v holanďanech. První místo vyhrála dvojice Filip Nový a Dan Jungvirt, druhá dvojice byla Nela a Adam Martinkovičovi a třetí byli Fanda Adam a Jarda Pejša.

Po obědě jsme si dali malou bojovku. Filip Mrázik ztratil peněženku, tak děti hledaly peněženku. Nakonec jí našel a poctivě vrátil Adam Martinkovič. Na Filipovi byla vidět velká úleva.

Dnes ráno nám Max přepsal několik slov na vyvěšeném denním programu, čímž zmátl řadu šachistů. Takže program bude pro mnohé překvapením.

Při raním buzení a obcházení chatek se v jedné posteli nacházely dvě osoby. Po odkrytí peřiny se zjistilo, že to je Lída a Nela. Obě dívky se vyspinkaly do růžova.

Naopak Kubíkovi Špičkovi se vstávat vůbec nechtělo. Tým ho vytáhl z postele, aby se mohlo jít na rozcvičku. Tam se Kuba rozběhal a dorazil do cíle mezi prvními. 

Zdravotnice dnes ráno ošetřila Lucinku Martinkovičovou, které se náhle spustila krev z nosu. Nic velkého, chladná voda na záchranu stačila.

Kluci z chatky č. 3 jsou naprosto ukázkoví a nejsou s nimi žádné trable.

Fotky z úterka jsou na https://www.rajce.idnes.cz/…den  .

S přáním hezkého dne
Andrea Kadlecová