Letní tábor je zahájen

Tentokrát jsme v krásném areálu Parkhotelu Mozolov.

Táborový pozdrav rodičům:

Krásnou neděli všem, 

máme za sebou první den tábora. 

Tábor jsme zahájili velkým šachovým turnajem. Děti si mohly vybrat, zda se turnaje zúčastní nebo budou v týmu nešachistů. Mile nás překvapil velký zájem o turnaj. Zvláště od milevských slečen, které do oddílu nechodí. Na druhou stranu se našli i hráči, kteří si na turnaj netroufli, i když šachy znají. I tak je ale obdivujeme za odvahu.

Turnaj probíhal až do večera. Tým nešachistů si vybarvil táborová trička a vybral si název Duhoví jezdci. Jméno vymyslela Sofie a ostatním se moc líbilo.

Duhoví jezdci večer šli do sprchy jako první. Pak byla na programu pohádka. Takové naše kino. Ostatní chodili do sprch, jakmile dohráli. I jim se pohádky líbily. 

Zatím se nám úrazy a jiné větší komplikace vyhýbají. 

Všichni byli tak nadšení, že se po dlouhé době zase vidí, že jsme Nelču z klučičí chatky dostali až v 1 hodinu ráno. I povídání malých holek se ozývalo do 23. hodiny.  Opět se našli kluci, kteří si nenechali poradit a po večeři vypili plechovku Coly. Pak se divili, že nemůžou usnout.

Kubík nám ukázal, že i on umí zazlobit. Tak jsme si museli promluvit a noc strávil na chatce sám, aby mohl o svém chování přemýšlet. Ráno už to byl zase hodný kamarád Kuba.

Je milé vidět hezké sourozenecké vztahy. Leontýnka a Lukáš si spolu stále povídají a Nelča hezky povlíkla Adamovi peřinu i polštář. A  když není u kluků, tak se vzorně stará i o sestru Lucinku. Sofie a Editkou se krásně doplňují. Když jedna náhodou nemluví, hned začne mluvit druhá, takže je celý den co poslouchat.

Nakonec se podařilo usnout všem. Některé „sovičky“ dostaly ráno možnost volby, zda se cítí na rozcvičku, nebo si raději ještě poleží. Všichni si vybrali rozcvičku. I Leontýnka. 

Snídaně máme formou švédských stolů s velkým výběrem. Alenka posnídala 3 párky.

Dnes dohrajeme turnaj. Výsledky v turnaji určí, kdo půjde do jakého týmu. Dnes dorazí i oblíbený trenér Filip Nový. A na odpoledne chystáme překvapení – vystoupení a workshop od profesionálních žonglérů.

Fotky najdete na https://www.rajce.idnes.cz/…den a průběh šachového turnaje je na https://chess-results.com/…d=4 .

Doufáme, že jsme Vám udělali radost. Děti nám udělaly velkou radost tím, že zatím nejsou žádné slzičky smutku.

S přáním hezkého dne
Andrea Kadlecová