Druhý den na táboře

Táborový pozdrav rodičům:

Krásné pondělní dopoledne, 

máme za sebou dva dny plné zážitků. V neděli dopoledne jsme dohráli šachový turnaj. Některé výsledky byly celkem překvapivé. Výsledky v turnaji měly vliv na rozřazení dětí do týmů. 

Turnaj se 6 body a lepším pomocným hodnocením vyhrál Marek Mrázik před Lukášem Dvořákem. Bronz si díky lepšímu pomocnému hodnocení vybojoval s 5,5 body František Adam.  4. místo obsadil Pepa Kukla a 5. místo získal Adam Martinkovič.

Prvních 10 hráčů si vybojovalo trenéra Filipa Nového. Do této skupiny tedy patří:

Marek Mrázik, Lukáš Dvořák, Adam František, Kukla Josef, Martinkovič Adam, Svrchokrylová Lída, Gabriel Adam, Pejša Jaroslav, Pistulka Štěpán, Zetocha Rostoslav. 

Divokou kartu dostal Max Veverka, který se k nám připojil až v pondělí ráno. A Nela, které se turnaj úplně nevyvedl dle jejích představ.

Dalších 10 hráčů si za své výsledky (4,5 – 3 body)vybojovalo Markétu Mácovou. Jsou to Karpíšek David, Mrázik Filip, Dvořák Tomáš, Král Kony, Mikšátko Hugo, Dvořák Vilém, Kadlecová Sam, Janoušek Pepa, Postlová Agáta. A divokou kartu dostala Pechušková Mia. Té turnaj opravdu nesedl, ale v průběhu roku hraje výborně.

Třetí skupina si za 3 – 2,5 bodu vybojovala vedoucího Jirku Berku. Jsou to: Bláža Matouš, Králová Alena, Martinkovičová Lucka, Mikl Martin, Přikryl Tomáš, Pairk Lukáš, Kadlecová Amanda, Paikrová Leontýnka.

Ostatní jsou pod vedením Adama Pistulky. Krupka Jan, Kosíková Tereza, Polák Ondřej, Špička Jakub, Halda Tobiáš, Čunátová Kristýna, Karpíšková Nikola a Kosíková Šárka.

Duhoví jezdci jsou stále pod vedením Leony Fučíkové a Marcely Miklové.

Odpoledne jsme měli cirkusový program. A co by to byl cirkus bez klaunů a artistů. Proto k nám přijelo profesionální duo ze žongléřské skupiny Levoruce. Dětem se věnovali celé odpoledne i večer u táboráku. Ukázali nám několik triků v rámci dvou představení a děti si mohly vyzkoušet všechny jejich pomůcky a náčiní. Mnohé děti se naučily chodit na chůdách a jiné triky.

Během odpoledne jsme stihli střílet ze vzduchovky, z luku, z kuše, projít opičí dráhu a další zábavu.

Den jsme jako vždy zakončili ve sprchách. Tentokrát všichni využili řádné sprchy. O den dříve Kuba Špička a ještě jeden šachista, nechtěli čekat ve frontě a umyli se zahradní hadicí z boku budovy. Voda byla prý teplá. 

Dvě klíšťata posbíral Honzík Fučík, ostatní nemají zatím žádné.

Strava dětem chutná. U snídaně jsou i borci, kteří v rámci jedné snídaně zvládnou lupínky s jogurtem a párky s vajíčkama. Zatím to jejich bříška zvládají dobře.

Včera večer se nám poprvé u Lukáška P. objevilo malé stýskáníčko, ale zvládnul to chlapácky a spal celou noc.

Martin Mikl dosud nenašel zubní kartáček a pastu (hlásil až dnes ráno). Se sestrou to pořešili.

Stále děti učíme, že nemají večer svítit při otevřených dveřích. Ale úspěšnost pochopení je zatím jen na 40%. Takže vyháníme z chatek můry a komáry. Věříme však, že neustálým opakováním docílíme do pátečního večera 100% úspěšnosti.

Šachová skupina, která spadá pod Filipa si nepřivezla na přednášky (až na výjimky) sešity či papíry. Dokonce i propisky mají mnohdy půjčené. Na přednášku si tito hráče sehnali  1 papír A6. Doufáme, že ovládají těsnopis, nebo mají dobrou paměť. 

Dnes nás čekají šachové přednášky, fáborkový běh a koupání v bazénu. 

Fotky z neděle nejdete na:

https://www.rajce.idnes.cz/…den

Všechny došlé e-maily  od rodičů jsme dětem vytiskli a předali. Obrázky jsou bohužel černobílé, protože nemáme barevnou tiskárnu.

S přáním hezkého dne
Andrea Kadlecová