Čtvrtý den na táboře

Pozdravy rodičům z tábora:

Dobrý den všem,

zasíláme krásné pozdravy z tábora. Fotky najdete na https://www.rajce.idnes.cz/…den  .

E-maily i dopisy, které chodí poštou předáváme každý den.

Děti si v rámci šachových přednášek zkouší nové věci. Ve sportovních částech dne si vyzkoušely například kroket.

Odpoledne jsme se šli před sluncem schovat do lesa, kde jsme si postavili bunkry. Bunkry jsou velice oblíbenou aktivitou. Jen Sofinka a Editka tuto hru nesly nelibě, protože chtěly uchránit každou větev a každý lístek.

V úterý se děti začaly ještě více kamarádit s místními zvířátky. Hugo chytal žáby, dával si je do kapsy u šortek a pak s nimi strašil holky. K chytání žabiček se přidalo  více dětí.

Dva dny jsme přemýšleli, proč vosy tak často navštěvují chatku č. 9 ( Lukáš Paikr, Prokop Bláža, Martin Mikl, Jan Krupka) a 10 (Matouš Bláža, Kuba Špička, Ondra Polák a Tomáš Přikryl). Nakonec se ukázalo,  že v obou chatkách se nacházejí zásoby medu, které si kluci přinesli od snídaně. Medové kelímky propíchali párátkem, takže vosy to vzaly jako pozvánku.

Dnes se problém opakoval už jen v chatě č. 10. A opět kvůli načatému medu. Kluci jako trest zpracují text o 10 větách, proč to dělají. 

Včera jsme žádné klíště nenašli. Dnes jsou děti v bazénu a opět bude větší prohlídka.

Holky Kosíkovy a Kristýnka Čunátová se včera velmi bály žab. Kluci jim řekli, že jsou jedovaté. Holky pak nechtěly chatku ani vyvětrat, aby jim do chatky neskočila žabka.

Dnes jsme vyzkoušeli novou hru s balónkama. Úkolem bylo zašlápnout soupeři balónek. Za mladší děti vyhrál Matouš Bláža a za velké děti vyhrála Lída Svrchokrylová. V duelu obou vítězů vyhrála Lída, a stala se tak celkovou vítězkou.

Fotky jsou na https://www.rajce.idnes.cz/…den

Úrazy se nám zatím stále vyhýbají. Také zatím všichni zvládají výborně celodenní teplé počasí. Včera v noci byly prý u Milevska blesky. Zde nic takového nebylo.

S přáním hezkého dne
Andrea Kadlecová