Mistrovství ČR mládeže 2018 Kouty nad Desnou

Dobrý den z Koutů nad Desnou.
Zde Vás čekají informace o naší činnosti a průběhu turnaje.

9. března 2018
Dnes v pátek jsme dorazili na místo, kde se bude od zítra hrát MČR mládeže – jednotlivců v kategoriích HD10-16, plus  doprovodné turnaje.
Z Tábora jsme vyrazili v 10,00 hod. Cesta v pohodě. Zastavili jsme se v PEKLE. Tam jsme dorazili v cca 12,20 hod. Po vyřízení vstupenek, které jsem zajistil přes Slevomat jsem si sedli do restaurace. Jídlo jsme obdrželi bleskově a v klidu se najedli. Ve 13 hodin byla prohlídka PEKLA. 
Jestlipak víte, kdy PEKLO vzniklo? Já vám to povím. Bylo to v roce 666 p.n.l.
Děti museli povinně do pekelné školy. Vaška posadil zvlášť. Museli odpovídat na různé otázky. Doma vám to děti sdělí. 
Čerti si vybrali i mě či Veroniku. Naštěstí jsem nemusel na žádné čertovské mučidlo. V pekelné kuchyni bylo dobře. Velice mi chutnali myší bříška. 
Nu zkrátka v PEKLE bylo dobře, nenechali si nás tam a všem doporučujeme navštívit čerty. 

Jsme po poradě k turnaji, děti se navečeřely – „co dům dal“ rohlíky, lučinu, pití atd. Něco jsem nakoupil v Šumperku.
Melisa s rodiči je zde už od včerejška, zalyžovala si, byli všichni i v bazénu a na bowlingu. Říkali paráda. 
Nyní v 20,15 dorazil pan Měřínský a Lída s mamkou. Také Dorotka s taťkou. 
Věřím, že doplníme i fotky.  

10. března 2018
Tak nyní už jsou před Kouty Melisa Pecová s taťkou, rovněž Lukáš Dolanský s mamkou. Lukáše budeme zřejmě dopravovat zpět do našeho jižního kraje.
Ráno byl budíček v cca 8,00 hod. Nu začali se toulat na snídani až v 9 hod. V rámci snídaně byl i trénink věžových koncovek. 
Někteří dopoledne vyjeli na lyže nebo na procházku. Já připravuji turnaje a další tréninkové přípravy. 
K snídani nikdo nepil čaj, asi mají zatím svoje zásoby. Markéta měla své cireálie s mlékem, ostatní lučinu a rohlík. Zatím jí jak vrabci. Od Měřínských „přijela“ moc dobrá bábovka. Julče chutnala, mé maličkosti také. Děkujeme!!! 
Vašek s holkama šli hrát pinec. Na Markétě je znát nervozita. Věřím, že brzy opadne a bude to holka, jak ji znám. 

Tak jak to dnes dopadlo?
Výhry: David, Vašek, Lída a Melisa P.!!!
Prohry: Markéta, Melisa H., Nikola, Julča, Anička 
Dělal jsem rozbor téměř všech partií. Co se týče proher: Nikolka přehlédla ztrátu pěšce a chtěla tedy nalákat soupeřku, aby si vzala věž a že jí Nikča chytne dámu. Myšlenka dobrá, ale realizace se nepovedla. Julča měla silnou soupeřku Martina bude chtít medaili. Neřešila vazbu a začaly ztráty až do matu. Markéta do 13.tahu dobré, ale pak sebrala soupeřce figurku špatně a byla z toho ztráta. škoda, jinak při opačném braní ne jezdcem, ale střelcem by stála výborně. Ještě je hodně nervózní z prostředí. Totéž platí o Melise H. Přiznala, že se bála a bylo to vidět na hře. Zbytečně nastavila jezdce a pomalu do šlo do prohry. 

Po rozborech každý si našel nějakou zábavu. Vašek zase pinec, Lída šla ven, atd. 

11. března 2018
Po partiích jsme jeli na Červenohorské sedlo, kde jsme se koulovali. Holky se pustily do Vaška, trpěl hodně. Nejpřesnější rány Nikča. Samozřejmě, že ani já jsem nezůstal bez pozornosti, a tak to byla „válka “ kluci proti holkám. Zašli jsme tam i do restaurace a dívali se na lyžaře.

Nejde nám na patře internet, tak se zprávy zpožďují. 

12. března 2018
Celý den se bude hrát + rozbory. Bude to náročný den.
A byl trochu katastrofální. David i Vašek prohrávali partie, kde stáli dobře, Markéta a Julča vyhrály kontumačně, protože stály. Malé holky hrají kosmické šachy, rozdávají figurky, hrají na vidličku hned v úvodu, což je hodně naivní. 
Nikolku bolela hlava, přesto uhrála 1,5 bodu z 2 partií. 
13. března 2018: 
teď se hraje, Lída už vyhrála, běží souboj Melis o mistryni. Odpoledne jedeme do papíren na výlet a uvidíme, zda nepůjdeme do bazénu. 

16. března 2018:
Problémy s internetem na pokoji jsou hrozné, a protože dnes je takové počasí, že jsme na hotelu, byl čas jít do restaurace, kde je internet v pohodě.

Co jsme vše zažili:
Ve čtvrtek Lída s mamkou byly opět lyžovat. 

Velká výprava „rodiny“ Já+Veronika + 7 dětí jsme se jeli umýt. Tak „špinavé“ děti přeci nemůžeme předat rodičům. Věřím, že 3,5 hodiny v termálním bazénu v Losinách to spravilo. Byla to paráda. Plavat venku, tobogán, divoká řeka, vyhlídkový bazén, atd. atd. Jedině co mě mrzelo, že nám nedali rodinou vstupenku (zlevněnou).

Ve středu jsme se byli projít ke sjezdovce, tam jsme zašli na dortíky (chlapi na pivko). Lída s mamkou se vydali na tůru. Kam – na přehradu Dlouhé Stráně, která zásobuje elektrárnu. Lanovka je vyvezla nahoru, tam dál po části sjezdovky, až se to zužovalo, zužovalo, sníh přibýval a tak se bořily do sněhu až po pás. Výstup byl přerušen a nastal návrat zpět do základního tábora. Tak snad příště. Museli stihnout lanovku do 16,00 , jinak by je čekala dlouhá cesta po sjezdovce. Stihly.  

Uskutečnila se návštěva papíren a cukrárny.

Pojďme se podívat na výkony. Ráno příprava, pak partie, po partiích rozbory. U většiny holek rozbor partie trval 2x – 3x déle než jejich doba strávená u partie. Už jsme musel přikročit k písemným výchovným prostředkům, aby si holky některé věci uvědomily.

Dnes jsme měl radost, že Markétka vyhrála. Je to její první výhra nad soupeřkou. Řadu partií už měla nadějných, hraje i pomalu, ale…

Lída. Melisa H., Melisa P. zde je velký problém s jejich rychlostí. I když se zde herně zlepšily, ale pořád hrají naivní šachy. Trochu jim říkám, že chtějí, aby soupeřka byla hloupá a skočila jim na nějakou léčku, či aby přehlédla napadení. Výsledek je opak. Při rozboru najdou řadu dobrých tahů, ale v partii jsou to šoky. 

Nikolka zde hraje na výkon, který očekávám. Už zde zahrála zahájení, které neznala. Pouze jsme jí vysvětlil, o co v něm jde a musí do toho dát rozum. Výsledkem je, že už nehcce rozehrávat partie jen e4, ale přidá d4. Dnes hrála španělku a opět výhra. Je v první desítce a věřím, že by se tam mohla udržet. 

Julča, hraje na to, co čekám. Přeci jenom málo sehraných partií a přehlížení, lépe řečeno propočet je slabší než u soupeřek. 

David bojuje. Zítra hraje na 1. šachovnici se zřejmě již jistým vítězem.Chce ho porazit a to je dobrý přístup. 

Anička se nám než ozve, že žije, je v pohodě a výsledky dle předpokladu. Vašek je kapitolka sama o sobě. Někdy výhra, někdy remis či prohra, ale pěkně zdůvodní co se stalo. Hlavně, že je v pohodě. 

Vašek s holkami  chodí hrát pinec. 

Zítra jedeme domů. Ještě nás čeká zastávka v Losinách na tradičním zmrzlinovém poháru, kam děti zvu. Je to odměna za reprezentaci.

Zde prší a sněží, trochu se bojím cesty domů. Bude náročná. Hlásí i náledí. Pojedeme v klidu, tak nás čekejte až v cca 20,00 hod. 

17. března 2018 
Melisa Hujerová vyhrála, Lída také vyhrála. Další bojují. Dobře stojí Julča. Nikolka to je boj. David na 1. šachovnici bojuje.