OPEN Klatovy 2017

Tak, a jsme tu opět po několika letech. V předchozích dvou letech jsme hráli OPEN Krásná Lípa. Letos jsme se zase vrátili k nejlepšímu turnaji co známe – OPEN Klatovy. Letos turnaj slaví 25. výročí. 

Přijela jsem naše nová parta – Vašek + taťka, David, brácha Tomáš a mamka Veronika, Dorotka s taťkou, Anežka a já. Za námi přijede ještě pan Doležal zřejmě s Ladou. Jsou zde tradiční kamarádi – Ben Chmelík, Maty Hosnédl, atd. 

Přijeli jsme v sobotu před polednem. V klidu jsme si došli na oběd, zaregistrovali a ubytovali. Před 1. kolem byl klid „na lůžku“, aby se nám dařilo.

Startovní listiny, výsledky kol a nasazení je zde.

Pomohla odpočinková příprava. Vašek vyhrál nad hráčkou s elem 1776! Dorotka prohrála remízovou pozici (škoda), Anežka prohrála (ztráta figury), David po 4 hodinách také prohrál, ale až na koncovku s pěšcem méně. Já jsem remizoval s hráčem z Ruska (elo 2177 – dříve skoro 2400).

Neděle 2. července 2017
Ráno jsme vyrazili na „ryby“. Jeli jsme do obce Mrákov. Je zde Lomeček a vodní svět – pozorování ryb z podvodní kabiny. Takzvané „Lovy beze zbraní“
Co vás čeká? Vstup tubusem na dno zatopeného lomu, kde je kabinka a v průzračné vodě můžete sledovat vše kolem vás. Ze shora kolem nakrmíte a ryby plavou kolem vás.   
    
Čekáme až se na nás dostane řada

A první odvážní vstupují do „vody“
Co to? Že by potápěči?
Koukám a koukám, zatím nic nevidím!!!
A hele potápěči. Na ty nečekáme. Kde jsou ryby???
A konečně nám je potápěči přihnali. 
Relax po náročném sestupu a výstupu. Jsme na suchu.
Volná zábava
Anežka našla tu správnou židli k partii

Oběd v contry salónu. Pěkné prostředí cestou zpět
Měly tam sraz veteráni z našeho kraje

Nyní odpočíváme před 2. kolem. Tak nám držte palce.

Pondělí 3. července 2017
Den byl věnován památkám a dominantám Klatov. Navštívili jsme Klatovské katakomby a černou věž. Katakomby jsou nově zrekonstruované a velice zajímavé. Všem doporučujeme. Pak děti měly za úkol vyběhnout na Černou věž a počítat schody. Jediný Vašek si to usnadnil. Nikam nešel a kolik je schodů si přečetl hned na úvodní ceduli. Došli jsme si do pizzérie na oběd a pak odpočinek před partií. 

Úterý 4. července 2017
Cesta do Plzně a návštěva Techmanie. Strávili jsme tam 3 hodiny a byla to paráda. Mě osobně zaujal pavilón kosmonautiky. Návrat ve 14,00 hod. a opět relax a příprava na partie. V turnaji se daří Vaškovi a Davidovi, Anežka se také snaží. Já mám trochu smůly, že v rovných pozicích odmítám remízu a dělám chybu, a tak vždy prohraji. Zatím dosud mám silnější soupeře. Hraji už než pro radost. Ale věřím, že bodík nějaký bude. 

Středa 5. července 2017
Bezvýznamný den (jen mám narozeniny), a tak mám něco pro děti i dospělé. Ale až po partii. Celé dopoledne se hrál fotbalový turnaj. Náš složený tým (Vašek a Vítek Kotál, Maty Hosnédl, Vašek Měřínský, David a Tomáš Hákovi, Honza Bauer, a další kluci co neznám) měl zatím málo natrénováno a nejsou sehraní. Proto výsledky 0 : 3 a 0 : 4 nejsou žádným překvapením. Budeme muset zavést intenzivnější trénink. Prohry ale svedeme na brankaře – nějaký starší kluk. Výborně hrál Tomáš, Vašek a Vítek Kotálovi. Systém, kde je míč, tam jsme všichni, se neosvědčil. Anežka hrála ale za „Amazonky“ a holky 2x remizovaly 1 : 1.

Čtvrtek 6. července 2017
Teplo, dusno, prostě hrozně. Celá parta se rozdělila na skupinky a měla vlastní program. Měřínští se šli koupat do „lázní“ Dorotka s taťkou se jeli koupat na pískovnu, s Anežkou jsme jeli do muzea řemesel do Koloveče. Rybář pan Doležal šel na čudly. atd. Anežka vyplňovala test, který v muzeu byl připraven. Získala (získali jsme) plný počet bodů. I já jsem přispěl trochu do mlýna, když jsme jí poradil, ve kterém filmu byly použity přístroje, které tam byly k vidění. Všechny věci jsme našli a já se snažil počítat hoblíky. Vzdal jsem to a tak jsme zapsali nejvyšší číslo. Odpoledne tam jela Lada s taťkou. Nakoupili jsme si suvenýry a jeli zpět. Cestou jsme se zastavilu dalších příbuzných, kterých zde mám požehnaně. Dá se říci, co vesnice, to příbuzný. Některé jsem ale viděl třeba jen jednou. Je to nějaký teta.    

Pátek 7. července 2017
Začíná Klatovská pouť. Dnes se hrálo od 14,00 hodin. Dopoledne jsme si opět procházeli Klatovy, na oběd jsme zašli do jídelny na náměstí. Anežce dlouho nechtěli donést jídlo, až ji dva předběhli a na ní úplně zapomněli. Je zde plno stánkařů a to ještě v noci se začne plnit Plánská ulice. Večer proběhl do půl noci bleskový turnaj. Naši nic moc. 
Už jsme několikrát navštívili místní „bar“. Sem ještě nepronikl „ZÁKON“ Zde neplatí protikuřácký zákon. Vše je naopak. Kuřáci pijí uvnitř baru, nekuřáci si dávají pivko venku „nastojáka“. Některé osazenstvo je zvláštní až komické. Ochutnáváme netradiční piva, např. Pivovar Kout na Šumavě, Bakaláře z Černé Hory atd. Vždy se s námi chce někdo družit z místních štangastů. Tak se bavíme. 
Kluci v Táboře sledují naše výkony. oceňují jak Davida, tak Vaška.