Středa na letním táboře

středu jsme strávili z velké části na celodenním výletě.

Z areálu jsme vyrazili pěšky na autobus v Podchýšecké lhotě. Ten nás zavezl do Milevska.

Zde jsme se rozdělili na tři skupiny. A to hlavně kvůli bazénu. Kromě bazénu, vzaly děti útokem místní zmrzlinu pana Kortana, Darovnu – chartativní obchůdek a místní jednotu.

Podle nadupaných igelitech Adama G., to vypadalo jako nákup pro rodinu na celý týden.

Někteří malí kluci (slíbila jsem, že je neprozradím) nakupovali dárečky pro své maminky. Jsou to skleničky na víno, tak snad do soboty přežijí. Kluci je vybrali sami v charitativním obchůdku. Mia si tam našla jednorožce, který jí do této doby chyběl v její sbírce plyšáků. V obchůdku všichni obdivovaly přes metr dlouhého plyšového tygra. Naštěstí si ho nikdo nekoupil, protože s tygrem bychom se do autobusu už nevešli.  

I přes velký nával dobrot, nemusel zdravotník vůbec zasahovat a dětská bříška si se vším poradila dobře. Mnozí zvládli i více než 7 kopečků zmrzliny. Vedoucí si dali mezi sebou soutěž a opět se vítěz snažil překonat hranici 20 kopečků zmrzliny. Z minulých let má vedoucí Jirka svůj osobní rekord, který čítá neuvěřitelných 24 kopečků.

Dětem se nejvíce líbila vodní bitva u fontány na náměstí. 

Na náměstí dostaly děti vytištěné e-maily od rodičů. Na dopis zábavně zareagoval Matouš, který prohlásil: „Už zase? Já mám v batohu ještě ten dopis z loni.“

Z Milevska nás opět odvezl autobus, a stejně jako ráno, jsme museli ještě 2 Km do areálu pěšky.

Večer byl volný program. 

Fotky z výletu jsou k vidění na https://www.rajce.idnes.cz/sachklubtabor/album/lst-mozolov-2024-5-den