Pondělí na táboře

 vzhledem k tomu, že nám ráno pršelo, tak byla rozcvička přesunutí do klubovny.

Pondělní dopoledne jsme zahájili přednáškami.

Odpoledne jsme se vydali do lesa, kde si děti stavěly bunkry. 

Děti byly rozděleny do třech týmů. které soutěžili v pevnosti i praktičnosti postavených bunkrů.

1.místo – Tobiáš, Alena, Amanda, Samatha, Lukáš, Vilém, Matyáš K.,

2.místo –  Luana, Josef, Martin, Nikolas,  Rostislav, Matyáš S., David, Adam, Jonáš

3.místo – Prokop, Karel, Michaela, Matouš, Alžběta, Mia, Kilián, Ota, Jaroslav, Jaromír 

Po svačině jsme si zastříleli z luku, udělali jsme si sádrové masky a zahráli jsme si stolní tenis.

Sádrové masky mají všichni kromě Jardy. Jarda se sám přihlásil, že to není vhodné vzhledem k jeho alergiím. Ostatní masky mají a v dalších dnes si je vymalují.

Včera opět musel zasahovat náš zdravotník Jirka. Nejdříve zasahoval u Alenky K. Alenka a Mia nám pomáhaly stříhat sádrové obvazy na masky. Přesto, že každá měla vytyčené své pole působnosti, stalo se to, že Mia střihla svou kamarádku Alenku do prstu na ruce. 

Desinfekce a náplast vše zachránili a než se Alenka vdá, nebude nic vidět. Alenka celou věc bere jako nešťastnou náhodu, neplakala a holky jsou stále dobrými kamarádkami.

Zdravotníkovu šikovnost ve večerních hodinách prověřil i Pepča J. Pepča si našel klíště. Z nálezu byl sám trochu roztřesený , ale i on to nakonec zvládl perfektně.

Chatka č. 8 má z bodování úklidu druhé prasátko. Což velice pobavilo menší děti, které jim přejí letecký den. Během pondělka se úklid zhoršil ve všech chatkách.

Ve střelbě z luku se nejvíce dařilo Matyáši K. a Míše B. Moc šikovní byli i Luana, Lukáš D. , Vilém, Adam G.,  Tobiáš a Matyáš S.  Ostatním se nepodařilo zasáhnout krabici s terčem. Tak snad příště.

Dětem jsme rozdali jejich vyrobená trička. A pořídili jsme hromadnou fotku. Fotku od nás dostanou jako dárek na konci tábora.

Mezi dětmi je velice oblíbená hra Mrazík, kterou spontálně hrají během poledního klidu a dalších volných chvil.  

Noc proběhla v pořádku. V noci noční hlídky nemáme, areál je osvětlený. Večerní šachové přednášky byly opět dle plánu. Občasný déšť nám plány nekazí, protože máme k dispozici 4 klubovny. 

Fotogalerii najdete na:  https://www.rajce.idnes.cz/sachklubtabor/album/lst-mozolov-2024-3-den