Čtvrtek na letním táboře

Krásný den všem,

píši Vám pravděpodobně poslední report z našeho tábora.

Čtvrtek byl věnován šachovým tréninkům. Silní hráči měli přednášku na téma trénink – kdy, co, jak a s  kým/čím (PC, šachové programy, šachové weby) trénovat. Jak se mohu zlepšovat sám, jak mohu trénovat zábavně… 

Dále jsme stihli rapidové partie s následným rozborem chyb. To velice pomohlo zejména Kiliánovi, který v následujících partiích začal vyhrávat, protože již neopakoval chybu.

Potrénovali jsme paměť i prostorovou představivost, a formou hry.

Dětem jsme rozdali emaily od rodičů. Nemám informaci, že by nějaký rodič posílal poštou dopis či dokonce balík, ale nic nedorazilo. Kdyby přeci jen někdo něco posílal, dejte nám vědět, abychom to ohlídali před paní provozní z Mozolova.

Večer jsme už hlavičkám dali volno a pustili jsme si krátkou pohádku. Mezitím vedoucí připravili táborák a mysleli i na bezlepkový chléb. Táborák se vydařil. Velcí kluci po celou dobu byli jen v pantoflích. Matyáš si všiml velké díry na své ponožce, tak jí rovnou hodil do ohně, aby mamince ušetřil práci s opravou. Poctivě nošená ponožka rychle vzplála. Vzhledem k tomu, že se jednalo jen o jeden kus, má teď Maty lichý počet ponožek. Doufáme, že to nebude svádět na Lichožrouty. Ti jsou opravdu nevinní. 

Letos jsme vyzkoušeli nové pojetí noční bojovky. Celé týmy jsme postupně odváděli do auta, děti měly zavázané oči a popojeli jsme 1,5 Km do vedlejší obce. Se svým vedoucím, mapou a baterkou se do areálu vraceli po turistické stezce. Na trase nebyla žádná strašidla, jen krásně zářící měsíc a zvuky přírody – sova, ryba v rybníce ….

Krátce po obvyklé večerce (22:00) byli ti nejmenší v postelích. Větší dorazili po nic a těsně před 23 hodinou byli v chatkách i ti největší.

Na dnešní den plánujeme šachový program na dopoledne, sportovní program na odpoledne a večer slavností zakončení s rozdáváním cen. Dětem uděláme i diskotéku.

O zábavu a napětí ani dnes nebude nouze, protože dvě chatky (č. 11 a č. 8) mají po dvou prasátkách. A protože jsme v Čechách, malí „škodolibiči“ jim přejí z dnešního bodování úklidu třetí prasátko. To by znamenalo velký úklid – od podlahy.

Na sobotní dopoledne je naplánovaný úklid areálu a chatek za pomoci vedoucích. Dětem pomůžeme zabalit.

Čeká nás poslední společný oběd a po obědě máme na samý závěr závěr připravené malé plyšové překvapení. Pak už budeme vyhlížet mamky a taťky.

V posledních dnech nemusel náš zdravotník vůbec zasahovat. Snad mu to ještě chvilku vydrží.

Fotogalerii samozřejmě doplníme, ale již bez reportu rodičům. Fotky ze čtvrtka jsou na https://www.rajce.idnes.cz/sachklubtabor/album/lst-mozolov-2024-6-den

Při odjezdu domů budou potřebovat děti pomoc s odnesením upomínkových předmětů. Všichni mají sádrové masky, někteří i vymalované. K tomu dostanou svou fotografii na magnetce. Diplomy, ceny a mnozí mají suvenýry z výletu. Nezapomenout prosím na mobily, mnozí už zapomněli, že tu nějaký vůbec mají.

Doufáme, že se dětem pobyt s námi líbil, a protože byli všichni báječní, doufáme, že se s nimi za rok opět uvidíme.