Letní tábor 6. den 21. 7. 2022

Den začal optimistickou náladou, že jsme zdravotní neduhy konečně překonali a děti jsou fit. naštěstí nám tento pocit vydržel celý den.

Hned po snídani přijel tým VŠTE, aby s námi sehráli šachový zápas a několik her. Zároveň se nám podařilo dohrát celý šachový turnaj. Když jsme zrovna nehráli šachy, tak jsme stříleli ze všeho, co ještě zbylo – vzduchovka, šípky, opět luk…

Některé kluky jsme zklamali, že jsme měli právě vzduchovky. Představovali si, že máme něco většího. Obecně střelba byla pro nás vedoucí zvláštní disciplínou. Nejdříve měly děti velkou radost. Aby ne, různé střílečky na počítačích a mobilech hrají celé dny. Ale když došlo na věc, tak remcali, že je zbraň těžká, cíl malý a daleko, výhled nic moc …. A samozřejmě jim velice vadilo jejich skóre, které ani zdaleka neodpovídalo tomu z PC.

Ondrášek Polák hrál šerm s vosou, ale ona dala zásah první. Ondru štípla do palce u nohy. Nožka otekla po nárt, ale daří se nám vše držet v úměrném stavu. Ondra je neposedný pacient, nožka by chtěla chladit, ale Ondra stále někam utíká za klukama a klidový režim je zatím cizí pojem. Tak se musí Ondra vlastním optimismem vyléčit sám.

Odpoledne se hrál mimo jiné i šachový maraton. Větší kluci vymýšleli tahy a menší nechávali běhat pro lístečky s tahy. Děti hra velice bavila. malí byli užiteční a velcí se naučili trpělivosti. Několikrát se stalo, že byla na šachovnici velká příležitost dobrého tahu, ale než s ním běžec přiběhl, tak bylo vše jinak. Právě trpělivost je velkou Achilovou patou mnoha hráčů. Kuba Špička trpělivost nezná vůbec. Dokonce ho naštvalo (a to velice), že slečna servírka mu dala jídlo až jako 12. v pořadí, protože nejdříve nosila k jinému stolu. Naštěstí u Kuby chuť k jídlu vyhrála, vše jí odpustil a oběd snědl.

Za velký úspěch považujeme, že nám Adam Šlechta dovolil, abychom mu ošetřili jeho štípance od komára. Adam komárům velice chutná. Z dálky vypadá, jako by měl neštovice, ale ošetřit se několik dní odmítal. Atak včera nám již dovolil použít Fenistil. ( V pátek už nám to opět nedovolil)

Večer byl v sále houslový koncert. Mysleli jsme , že bude fungovat jako ukolébavka pro děti, ale do pokojů nebylo nic slyšet.

V noci tu byla velká bouřka a několik hodin prudký déšť. Za tokového počasí jsme byli rádi, že nejsme v chatkách.

Fotky najdete na webu https://sachklubtabor.rajce.idnes.cz/SACHklub_Tabor_letni_tabor_21._7._2022/ .