Letní tábor 5. den 20. 7. 2022

Tato noc byla docela náročná. Ráno jsme rozhodli, že bude nejlepší tři děti poslat do domácího ošetření. Tím se rozeběhla velká logistická akce. Zdravé „jádro“ jsme vypravili na celodenní výlet k vodopádu. Unavené děti jsme nechali na pokojích odpočinout. I když u některých byla únava viditelně předstíraná. Zvláště slečny vynikají v této herecké roli.

Když byl tábor vylidněný, přijela maminka, aby odvezla tři kluky s nevolnostmi. Zkušená maminka všem před nástupem do vozu rozdala kyblíky, kdyby ….

Kluci , kteří nás opustili byli moc šikovní s týmu budou moc chybět. Snad se jim už daří lépe.

Ostatní se před vedrem ukryly nejdříve v obchodě s pitím a nanuky a poté v lese.

V lese se ukázalo, kdo má sprejerské sklony. V rukách některých se obyčejný repelent proměnil ve zbraň hromadného ničení. Naštěstí jsme něco podobného u šachistů očekávali a dvěma dětem jsme zasažený obličej řádně vypláchli vodou. Naštěstí to nebylo nic vážného.

Odměnou 3 kilometrového pochodu byl pohled na krásný vodopád.

Dětem jsme dovolili vlézt do vody, aby se ochladily. Voda byla krásně čistá a studená. Alespoň krásně ochladila štípance Kuby Špičky. Kubík se komárům velice líbí.

Po obědě, který jsme si nesli v batohu jsme si daly pár her.

A odpoledne jsme dětem dovolili, že se mohou osprchovat po vodopádem. To se velice líbilo Filipovi Štindlovi, Honzovi Basíkovi, Lukáši Paikrovi, Miušce, Ondrovi Polákovi, Honzíkovi Krupkovi a dalším zejména menším dětem. Děti byly unešené snad ze všeho – živá žába, kluzké kameny, duha u vodopádu ….. No, děti z města.

Cestou zpět vzaly děti obchůdek se suvenýry útokem. Miuška uvalila celé kapesné, ale doma pak podělí celou rodinu o dárečky. To Kuba Špička všem vysvětloval, že si nic kupovat nebude, protože stejný sortiment dostává zdarma od strejdy. Honzík Krupka tak dlouho vybíral ten nejkrásnější dárek, až skoro zmeškal odchod.

Když jsme se opět dostali do civilizace, tak jsme dali dětem rozchod na náměstí. Okamžitě se vytvořila fronta u zmrzliny.

Po návratu nás čekali odpočinutí kamarádi, kteří se zapojili do večerního programu. Zdá se, že jsme nad nevolností vyzráli.

Fotky jsou na webu https://sachklubtabor.rajce.idnes.cz/SACHklub_Tabor_letni_tabor_20._7._2022/ .