Letní tábor 2. den – neděle 17. 7. 2022

Neděle byla celý den slunečná a snad i díky tomu se dětem dařilo lépe. Klidový režim na půl dne měl jen Matoušek Bláža, ostatní děti byly v plné síle.

Fotky z neděle najdete na webu https://sachklubtabor.rajce.idnes.cz/SACHklub_Tabor_Letni_tabor_17._7._2022/ .

V neděli jsme zahájili šachový turnaj i šachové přednášky. Výsledky pravidelně ukládáme na chess results. Děti zkoušely házet tenisákem na terč nebo běhací šifrovací hru.

Večer se většina dětí přihlásila na turnaj v Holanďanech. A to včetně malé Mii, která chtěla turnaj zkusit, ačkoli netušila do čeho jde. Mia si v tomto turnaji vede dobře, a to i díky svému týmovému kolegovi Matyáši Hokrovi, který patří k nejlepším hráčům Jihočeského kraje.

Děti si vedou dobře i v úklidu pokoje. Klučičí pokoj byl dokonce označen jako nejlépe uklizený ze všech.

Děti, které nechtěly hrát Holanďany, tak se dívaly na pohádku.

Ondra Polák napsal domů pohled. Pohled má nyní již česká pošta, tak snad brzy dorazí.

Děti se neustále drží v malých partičkách, což je fajn, aspoň nikdo není sám. Za vedoucí musím napsat, že jsou všechny děti moc šikovné. Jen včera se Kubík Špička musel omluvit svému týmu, protože schválně poškodil týmovou vlajku fixou. Kubíka jsme i přesto před všemi moc pochválili, za to, že se přiznal a řekl pravdu, i když to pro něj znamenalo trest.

Děti hladem rozhodně netrpí. Porce jídla jsou tak velké, že někteří vedoucí si dávají dětskou porci. Tři druhy pití jsou k dispozici po celý den.

V pondělí pojedeme vyzkoušet koupání.