Letní tábor 1. den – sobota 16. 7. 2022

Tak nám začal další ročník letního tábora, který se poprvé koná v hotelu Máj v Nových Hradech.

Během sobotního odpoledne děti přijížděly do areálu a ubytovávaly se v pokojích. Kvůli několika dětem, které nemohly dorazit, jsme trochu pozměnili „spolubydlení“, aby nikdo nebyl na pokoji sám. S dětmi jsme se přivítali, hovořili jsme o pravidlech tábora a následujícím programu. Nejvíce otázek měl Ondrášek Polák. Dětem jsme rozdali táborová trička a rozdělili jsme se do týmů na hry.

Po večeři (sekaná a brambory) byly seznamovací hry. Úkolem bylo vymyslet název, pokřik a nakreslit vlajku. A tak máme týmy jako Labužníci, Neporazitelní pěšci a Nothing.

Do malování vlajky se za svůj tým krásně vložil Adam Šlechta. Předkreslil celou vlajku a poté nechal menší děti, aby vše dle jeho instrukcí vymalovaly. Na vlajce vznikl krásný panáček, o kterém některé děti prohlásily, že je to Adam Martinkovič.

Tato hra se nelíbila Kubíkovi Špičkovi, protože ostatní děti přehlasovaly jeho nápady a Kubík to těžce nesl. Naštěstí vedoucí ocenili Kubíkovy znalosti o mamutech a souhvězdích, což Kubovi zvedlo náladu.

Úrazy se nám zatím vyhýbají. Jen čtyřletý Nikolas se projel do ČB na rentgen hlavy po pádu ze zídky.

V noci se nikomu nestýskalo. Všichni byli moc šikovní. Velkým dětem hlasitá hudba nevadila a malé děti dokázaly usnout celkem brzy. Jen Kuba Špička nemohl usnout. Ale když už bylo ticho, tak usnul.

V noci řešila zdravotnice Lenka jen drobné nevolnosti u Marcelky. Ostatní děti nehlásily nic.

Více fotek pošleme emailem a vložíme na rajče.