3. den – Šachový tábor 18. 7. 2022

I pondělí začalo rozcvičkou, jako každý den. Až na výjimky je pohybová vybavenost dětí na úrovni „šachista“. Ale nám to nevadí. Průkopníkem tohoto označení se velice rychle stal Marek Garabik. Když po něm něco chceme, hned náš ujišťuje, že je šachista a že výsledek je tudíž nejistý.

Dopoledne jsme stihli dvě kola, výsledky jsou opět na chess results. Kdo dohraje, tak se rozhodně nefláká, ale jde hrát soutěž pro jednotlivce.

V pondělí jsme si připravili hod kroužkem a lukostřelbu. Zde vynikala Marcelka, i když prý luk držela poprvé.

V poledne jsme se rozrostli o Lukáše Pairka, který se hned zapojil. Přeci jen tu má své kamarády ze ZŠ Husova.

Po obědě jsme šli na autobus a jeli na koupaliště. https://www.firmy.cz/detail/12949018-koupaliste-horni-stropnice-horni-stropnice-dlouha-stropnice.html

Koupaliště bylo čisté a bylo zde přiměřeně lidí. Fotky při koupání jsme z pochopitelných důvodů nedělali.

Voda byla trochu studená. Tak jsme se zahřáli při běhu za šachovými tahy.

V pondělí jsme měli dva oslavence. Matoušek Bláža a Jitka Matoušková měli narozeniny. Tak jsme jim popřáli a zazpívali.

Na koupališti bylo fajn. Některé děti vzali bufet útokem a pak se v břiše smíchaly nanuky s hranolkama ….. Vedoucí Andrea šlápla na včelu a večer měla nohu jako kopyto. Malou Miušku komár štípl do obočí a oteklo jí celé očíčko. Zdravotnice Lenka naštěstí už řeší jen štípance. Jiné neduhy nás netrápí.

Cesta autobusem byla v pohodě. Některé děti jely autobusem poprvé.

Malý Nikolas vyprávěl neznámé paní z Nových Hradů o našem táboře tak poutavě, že si ho sama vyhledala po večeři a přinesla mu skleněné šachy.

Po večeři jsme dohrávali turnaj v Holanďanech a zájemci sledovali film Jak vycvičit draka. Malá Mia se té účastnila turnaje, i když si figurky prohlížela jen jedním okem. Nabízeli jsme jí vystřídání za jiného hráče, ale marně.

Úterý pojmeme trochu odpočinkově. Přeci jen nás čeká třetí celý den. Pondělní fotky najdete na webu https://sachklubtabor.rajce.idnes.cz/SACHklub_Tabor_letni_tabor_18._7._2022/ .

Chtěla bych požádat rodiče, aby večerní telefonáty s dětmi omezili na nutnou dobu. Některé hovory jsou „pozdě“ večer a docela dlouhé. Tím dochází k rušení spolu-bydlích na pokoji, kteří se snaží usnout. Zároveň to působí rozpaky u dětí, které tu jsou bez mobilu.