Ohlédnutí za březnem

V březnu táborští šachisté sbírali nejen zkušenosti, ale i medaile

První velký turnaj pro hráče ŠACHklubu Tábor přišel 12. března, kdy se naši hráči utkali s nejlepšími dětmi z celé České republiky na Mistrovství ČR v Luhačovicích. Ze sedmičlenné výpravy se nejvíce dařilo sourozencům Martinkovičovým. Nela i Adam shodně získali 4 body a v konečném pořadí se pohybovali kolem poloviny tabulky. Více fotografií najdete na https://sachklubtabor.rajce.idnes.cz/MCR_2022_Luhacovice/ . Na tento turnaj jsme se dostali i díky finanční podpoře od Jihočeského kraje. Tímto velice děkujeme.

V úterý 22. 3. se v Českých Budějovicích konal Krajský přebor škol. V nejmladší kategorii pro 1. stupeň základních škol soutěžilo 16 školních družstev. V této kategorii se utkalo i 5 základních škol z Tábora. Po sedmi kolech si zlatou medaili odvezla Základní škola Čekanice, ve služení Jakub Valenta, Marek Plechata, Štěpán Pistulka a Marek Mrázik.

Na čtvrtém místě se umístila Církevní základní škola Orbis Pistus a hned za ní Základní škola Husova.

26. března se konal turnaj v Českých Budějovicích s názvem Velká cena. Zde hráči nebyli rozděleni dle věku, jak je obvyklé, ale soutěžili dle výkonnosti. Ve skupině „A“ nám zacinkaly hned dvě medaile. Stříbro Matěje Slabého a bronz Sebastiána Steinbauera.

Ve skupině „B“ se na bedně se stříbrnou medailí objevil Adam Martinkovič. Další stříbro si odvezl Adam Šlechta za druhé místo ve skupině „C“.  Lucie Žilavá skončila těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě.

Dvě medaile zacinkaly i ve skupině „D“. Zlato si odvezl Marek Mrázik a stříbro Nela Martinkovičová.

Šachová sezóna se tak rozjela na plné obrátky a my se těšíme na podobně bohatý duben.